Lösningar

Länge hade glödlampor och lysrör bara en funktion: ljus för syns skull. Men forskning visar att ljuset har en extra dimension som stimulerar hjärnan och styr vår inre klocka.

Vi hjälper dig att hitta belysningslösningar och koncept som utnyttjar de positiva effekterna. Det ger höjd prestanda till varje kund och bra affärer i varje projekt. Människan har gått på jorden i miljoner år, men elektriskt ljus har bara funnits i drygt hundra år. Vi är genetiskt vana vid naturligt utomhusljus – himlens omfältsljus. På dagens arbetsplatser är belysningen avgörande för hur alla mår, omfältsljuset (exempelvis indirekt belysning på vägg) påverkar vakenhetshormonet. Vikten av ljusets kvalitet och riktning är enorm.

För att säkerställa att belysningen kommer så nära dagsljus som möjligt finns en mängd olika alternativ och produkter, både för befintliga system och nya projekt. Elhjältarna använder banbrytande LED-lösningar och hittar rätt facit med användarvänlig styrteknik och snygga kontrollredskap. Det ger en perfekt upplevelse i varje rum

Rätt ljusstyrningssystem ger en intensitet, färgtemperatur och dynamik som motsvarar naturligt dagsljus. Armaturerna styrs på ett harmoniskt sätt och relevanta standarder och belysningsvärden används. Resultatet blir ett jämnt bländfritt ljus och hög visuell komfort. Elhjältarna fixar en optimal teknisk lösning oberoende av rummets utseende vilket ger flexibilitet i designarbetet.

Dagsljus har även nackdelar, som reflexer och oönskad värme. Därför finns teknik som skapar en dynamisk ljussättning och samtidigt skyddar mot sol och hetta. Om en närvarosensor används slås belysningen på automatiskt när någon kommer in i ett tomt rum och stängs av när sista person lämnar. Det ger optimal användning av dagsljus och maximal energibesparing.

LED-belysning är extremt effektiv och flexibel. Tekniken ger ljusdesigner och planerare mer frihet än någonsin. Elhjältarna skapar perfekta ljusscener med valda färgeffekter och kan samtidigt utveckla innovativa belysningskoncept. Användarna märker fördelar direkt, rapporter kommer snabbt in om mindre trötthet och huvudvärk till förmån för ökad koncentration. Det är fakta.

Vi har sysslat med allt ifrån att dekorera kykor och kulturhus till att ljussätta stora byggnader. Vi vill använda ny teknik för att med mindre miljöpåverkan skapa ljusare, vackrare och säkrare omgivningar. Vi erbjuder stöd från de första idéerna till en slutförd installation och tar fram kundanpassade lösningar för varje behov.

Många människor vistas i dag i miljöer där oren belysning dominerar. Ändå ska alla vara glada, energiska, välmående och produktiva i ett ljus som inte ens växter kan leva i. Vi på ELhjältarna vill ändra på det. Vi vet vilken typ av belysning och styrning som krävs till varje enskild kund. Låt oss mota mörkret tillsammans.

Elhjältarna - En ljusare framtid.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.